Kinderen sterker dan oorlog - zo doet War Child dat

Loskomen van oorlog

Kinderen sterker dan oorlog? Absoluut. Kinderen zijn veerkrachtig – dat zien zij elke dag. Gelukkig maar. Want loskomen van oorlog, dat vraagt nogal wat van kinderen. Ze hebben een oma, een ouder of beste vriendje verloren. Herinneringen aan geweld zijn hardnekkig, waardoor het moeilijk is om mensen te vertrouwen. Net als concentreren. Of in slaap vallen.

Een kind uit de oorlog halen is één – maar daarmee heb je de oorlog nog niet uit het kind. War Child weet hoe dat moet. Uit ervaring én uit onderzoek. Zo weten ze zeker dat wat zij doen, werkt.

“Wij geloven in de kracht van kinderen”
Tjipke Bergsma, directeur War Child Holland

War Child stimuleert de veerkracht van kinderen
War Child sluit aan bij de leefwereld van kinderen. Zingend, spelend, dansend stimuleren zij hun veerkracht. En ze werken met ouders, leerkrachten en gemeenschappen. Zo krijgen kinderen alles wat zij nodig hebben om te bouwen aan een vreedzame toekomst. Met de juiste specialistische steun, kunnen ze dat namelijk prima zelf.

Als het maar gebeurt
Wie die specialistische steun geeft? Dat maakt War Child niet uit. Áls het maar gebeurt. Daarom delen zij hun expertise. Op het gebied van psychosociale zorg, onderwijs en bescherming. Met partners en overheden. Met iedereen die wil helpen. Het delen van hun expertise – zo vergroten zij hun bereik.

10% van de omzet voor War Child
Net als bij het Symphonic Tribute Concert in 2016, gaat er 10% van de omzet (dus vóór kostenaftrek) naar War Child. In 2016 leverde dit ruim € 6.000 op.


Tickets

Poster
Ga naar boven