...is in 1923 in Den Haag opgericht en is daarmee het oudste jeugdorkest ter wereld. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met 6 orkesten/ensembles waarin circa 300 jongeren in de leeftijd van 6 tot 25 jaar samen musiceren. Plezier in samenspelen op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau staat daarbij voorop.  Het Jeugdorkest is het grootste orkest van de vereniging, en telt op het ogenblik ongeveer 80 leden. Het orkest bestaat uit scholieren en studenten in de leeftijd van ca. 14 - 25 jaar. Hoogtepunten in de afgelopen jaren waren onder andere tournees naar Sicilië, China en Roemenië.
Foto: Johan van Bree
The Hague Youth Symphony Orchestra speelt een belangrijke rol in de Nederlandse film ‘Pijnstillers’ (2014) en schitterde ook tijdens het eerste Symphonic Tribute Concert in 2016.
www.vhjo.nl

Marcel Geraeds, dirigent
Marcel GeraedsNa als klarinettist cum laude te zijn afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium, studeerde Marcel Geraeds (1973) van 1998 tot 2002 in Tilburg orkestdirectie bij Jac van Steen Georg Fritzsch. Van 1999 tot 2002 assisteerde Marcel Geraeds Jaap van Zweden en in de daaropvolgende jaren dirigeerde hij projectmatig diverse orkesten.

Marcel behaalde de eerste prijs tijdens de International Conductors Competition in Macon (USA) in 2010 en dirigeerde daar het Macon Symphony Orchestra en het Gwinnith Chamber Orchestra in 2011.

Hij werkte met het Sofia Festival Orkest, Jena Symphony Orkest, Philips Orkest, Amstel StrijkOrkest, in de Verenigde Staten, China, Italië, Frankrijk, Duitsland en Hongarije en begeleidde internationaal bekende solisten als Lang Lang, Igor Roma, Corcky Siegel, Miranda van Kralingen, Mathieu van Bellen , Natalia Gabunia en Johan van Iersel.

Momenteel is Marcel artistiek leider en dirigent van Orchestra Nova, het meest innovatieve symfonieorkest van Nederland en van het Hofstads Jeugdorkest, het oudste jeugdorkest ter wereld.

Marcel is initiatiefnemer van het Nieuw Symfonisch Collectief. In dit ‘muziekhuis’ worden nieuwe concepten ontwikkeld voor het concertpodium.

www.marcelgeraeds.nl

Tickets

Poster
Ga naar boven